Håndarbejde og højtlæsning

Lad dit barn bruge hænderne, mens I læser. Det er min erfaring, at det styrker koncentrationen og giver mening for barnet.

Nogle lærere bruger det i skolen: Når aktiviteten tillader det, læser de højt for børnene – f.eks. mens børnene øver håndskrift. Men det kan også bruges under højtlæsning for lidt ældre børn – blot skal formålet med højtlæsningen ikke være at få dem til at falde i søvn.

Barnet kan f.eks. tegne, brodere, sy, strikke – eller en hvilken som helst aktivitet der kan forenes med at du kan læse og barnet kan høre. Hos os er mange hjemmelavede julegaver blevet til under højtlæsning – og glæden ved at producerer noget selv kan forøge interessen for historierne og samværet.

Håndarbejde og højtlæsning er ikke en cocktail, du vil finde omtalt mange steder. Mange læseråd kan du finde i utallige varianter forskellige steder, men netop dette at lade barnet arbejde med hænderne, er ikke noget, jeg er stødt på andre steder. men prøv at se, om det ikke også virker for jer.

Her på siden kan du se billeder af gaver, jeg har fået gennem tiden – læg særligt mærke til det broderede bogmærke – “bøger er værdifulde”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *